Tăriceanu, la Târgoviște: Ce partid liberal e PNL, cântărețul Sistemului, cu lozinca „Toată lumea la pușcărie”?!

Vineri, 20 Aprilie 2018

Prezent la Conferința de Alegeri a ALDE Dâmbovița, președintele formațiunii la nivel național și președinte al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre creșterea procentuală a partidului din ultimele luni și a criticat în termeni foarte duri comportamentul PNL – Ludovic Orban:

Suntem la aproape un an și jumătate de la alegerile parlamentare și cred că putem să realizăm un prim bilanț. Este o realitate confirmată de numeroasele sondaje de opinie apărute în ultima vreme: scorul pe care-l avem în acest moment, practic, este mai mult decât dublul rezultatului pe care l-am avut la alegerile parlamentare. Atunci am depășit 6%, iar în momentul de față sondajele indică cifre care sunt în zona lui 15%. E o performanță bună dar care trebuie consolidată.

În condițiile în care ALDE s-a definit ca singurul partid liberal autentic din România, surplusul de simpatizanți și cota mai mare pe care o avem în sondaje se datorează electoratului de centru-dreapta, care împărtășește viziunea noastră liberală asupra societății, asupra economiei și care a venit alături de noi. Prin urmare, ceea ce am reușit să ne adăugăm la zestrea pe care o aveam sunt probabil, votanții din zona de centru-dreapta ai PNL (…), dezamăgiți de performanța deplorabilă pe care o are PNL în zilele noastre.

Un adevărat partid liberal, cum suntem noi, nu poate să suțină decât un singur lucru și anume necesitatea protejării, apărării, promovării drepturilor și libertăților individuale. Ce partid liberal e PNL-ul, care e cântărețul Sistemului și care are drept lozincă „Toată lumea la pușcărie”?! Păi, libertatea este valoarea esențială liberală, nu mersul la pușcărie. Dl Orban, în fine, are un discurs politic care, pe mine nu mai merită să vă spun că mă dezamăgește; dezamăgește electoratul PNL-ului și acest lucru se vede în rezultatele date de sondaje.

Onoare muncii!

Nota: Acest articol a fost publicat initial de politica-broastei.ro