Ionel Petre a fost ales preşedinte ALDE Dâmboviţa cu 305 voturi din 308!

Vineri, 20 Aprilie 2018

Clubul Studenţilor din Târgovişte a găzduit, în această seară, conferinţa judeţeană de alegeri a ALDE Dâmboviţa, în cadrul căreia a fost desemnată, statutar, democratic, o nouă echipă de conducere a organizaţiei.

Pentru funcţia de preşedinte s-a înscris un singur candidat: Ionel Petre, şeful interimar al filialei şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate.

„Cu ALDE, am început cariera politică. Cu ALDE, am înţeles că fără implicare nu pot avea şansa unui viitor mai bun. Cu ALDE am redescoperit România. Sunt mândru că am ajuns până aici. am dovedit că şi noi, cei de la Dâmboviţa, putem să generăm o schimbare reală. Este nevoie de implicare, este nevoie de unitate. Este nevoie să participăm act iv la reaşezarea lucrurilor în România”, a spus Ionel Petre, care şi-a asumat să ducă ALDE Dâmboviţa în primele 10 organizaţii la nivel naţional.

De la Bucureşti, a venit întreaga echipă de conducere a partidului, în frunte cu liderul Călin Popescu Tăriceanu – preşedinte al Senatului României.

Nu au lipsit de la conferinţa ALDE Dâmboviţa nici partenerii de coaliţie în plan judeţean: senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedintele PSD Dâmboviţa; şeful Consiliului Judeţean – Daniel Comănescu şi primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan.

Întâlnirea reprezentanţilor Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Dâmboviţa a avut şi elemente inedite. Invitaţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de tineri în straie populare munteneşti.

Discursurile liderilor politici prezenţi au avut ca temă unitatea politică a coaliţiei aflată la guvernare, problemele curente cu care se confruntă actuala putere, realizarea obiectivelor asumate în campania electorală şi, evident, planuri de viitor.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre importanţa menţinerii viabile şi în echilibru a coaliţiei PSD-ALDE şi despre necesitatea întăririi formaţiunii pe care o conduce, ţinând cont că, anul viitor, vor fi organizate alegeri pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţia României.

„Îmi doresc un rezultat foarte bun la alegerile pentru Parlamentul European. Scorul pe care-l avem este mai mult decât dublu, faţă de rezultatul din alegerile parlamentare din 2016. Conform sondajelor, avem aproximativ 15%. Este o performanţă bună, care trebuie consolidată. ALDE s-a definit ca fiind singurul partid liberal autentic din România. Ambiţia pe care o am este să depăşim PNL la viitoarele alegeri”, a punctat liderul ALDE.

Tăriceanu le-a recomandat celor din conducerea Organizaţiei Dâmboviţa să atragă în partid oameni de calitate, pe care să-i promoveze fără să le fie teamă că le vor lua locurile.

„Pentru ca răul să învingă, este suficient să nu facem nimic! Vă chem, aşadar, la acţiune. Vă chem să fiţi determinaţi, să fiţi hotărâţi, să aveţi curaj”.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a accentuat ideea colaborării între cele două partide.

„Trebuie să facem cu toţii eforturi să ne apărăm guvernarea şi să comunicăm lucrurile bune pe care le-am realizat. Îmi doresc să vă consolidaţi ca partid politic, dar nu canibalizându-ne unii pe alţii. ALDE este singurul partid din România care împărtăşeşte ideile liberale. PNL a rămas doar o siglă. 2020 va fi un an dificil şi îmi doresc să avem ca aliaţi un ALDE puternic, să facem împreună majorităţi în Consiliile Locale. Dezvoltarea acestui judeţ depinde de PSD şi de ALDE. trebuie să gâbndim bine cum colaborăm între noi”, a declarat Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte al Senatului României.

Tot pe ideea că ALDE este singurul partid liberal din România şi-a concentrat discurul şi europarlamentara Norica Nicolai.

„Îi văd aici pe adevăraţii liberali. Asta vă obligă. ALDE trebuie să fie partidul care să ducă o bătălie reală împotriva oportunismului, o bătălie reală pentru profesionalism, care înseamnă şi demnitate, şi onoare, şi eficienţă. ALDE trebuie să fie un partid altfel şi asta depinde de dumneavoastră”.

Înainte de începerea procesului de vot, preşedinţii ALDE Argeş – Simona Brătulescu şi ALDE Bucureşti şi Constanţa – Andrei Gerea au transmis mesaje de susţinere pentru Ionel Petre, pe care l-au catalogat a fi un om care iubeşte cu adevărat dreptatea, un luptător şi un curajos.

Ionel Petre a fost ales preşedinte ALDE Dâmboviţa

Ionel Petre a fost ales preşedinte ALDE Dâmboviţa cu 305 voturi din 308 valabil exprimate. 8 voturi au fost nule.

Nota: Acest articol a fost publicat initial de incomod-media.ro