ALDE Dâmbovița: Justiție, nu ABUZURI

Miercuri, 20 Iunie 2018

Valul de reacții negative generat de adoptarea în regim de urgență a modificărilor la Codul de Procedură Penală(CPP), are și revers. Dacă deputații PNL și USR din Dâmbovița condamnă fără echivoc demersul puterii, Alianța Liberalilor și Democraților, prin vocea președintelui organizației județene, spune că este un gest de normalitate.

”Era necesar ca formulări ambigue, de altfel declarate neconstituționale de către CCR și care au permis abuzuri, să nu mai existe în noul cod. Practic, se dorește o simbioză între codul nostru penal și cel european”, afirmă Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița.

Cât privește reacția opoziției, Petre deplânge demersurile ”hazardate, făcute în necunoștință de cauză”, ale PNL și USR, care au anunțat, printre altele, că vor sesiza CCR în legătură cu modificările adoptate luni.

”Noi am făcut, până în 2016, opoziție constructivă, cu propuneri și soluții. Actuala opoziție face doar figurație și bagă bățul prin gard”, mai spune liderul ALDE, care este categoric atunci când afirmă că opoziția față de modificările aduse Codului de procedură penală nu ar fi altceva decât o abordare politică, electorală, prin care PNL și USR ar dori să câștige capital electoral, în lipsa unui program coerent.

Sesizarea pe care partidele din opoziție intenționează să o facă la CCR, nu va schimba nimic. ”E doar o amânare”, susține Ionel Petre, completând: ”…nici ei nu cred în demersul pe care îl fac, pentru că una spun pe post sau în declarațiile politice și alta susțin pe holuri…”

 

Nota: Acest articol a fost publicat initial de bazarmedia.ro